winter specials

Klik op het receptenboekje om deze te openen.

Delen

Image

HOW TO make: Boswandeling 52 

Vul een shotglas voor 1/3 met Liquorccini en vervolgens 1/3 Boswandeling. Maak de laagjes d.m.v.  van een barspoon. De bovenste laag van het shotglas vul je op met 1/3 Cointreau. Schenk dit heel voorzichtig in d.m.v. de barspoon. Om de shot af te maken steek je het laagje Cointreau aan!

Image

HOW TO make: Boswandeling Heisse oma

Verwarm de eierlikeur tezamen met de Boswandeling in een pannetje. Roer tijdens het opwarmen goed door elkaar en haal net voor het koken van het vuur. Laat het geheel iets afkoelen. Schenk daarna een klein glaasje vol met de mix. Top af met een heerlijke toef slagroom.

Image

HOW TO make: Boswandeling hot green chocolate

Verwarm de witte chocolademelk en schenk dit in een glas. Voeg hier vervolgens de Boswandeling aan toe. Top het glas af met een flinke toef slagroom en sprenkel hier wat witte chocolade overheen. 

 

Image

HOW TO make: Boswandeling smurfen shot

Vul een shotglas voor de helft met Boswandeling en de andere helft met Blue Curaçao. Gebruik als garnering een smurfen snoepje. Makkelijk en heel erg lekker!

Image

HOW TO make: Boswandeling stroopwafel shot

Vul een shotglas voor de helft met Stroopwafellikeur. Giet vervolgens de Boswandeling erbij d.m.v. een barspoon. Gebruik als garnering een mini stroopwafel. Om je vingers bij af te likken!

Image

HOW TO make: Boswandeling unicorn shot

Schenk een shotglas voor 50% vol met Boswandeling en schenk hier vervolgens nog 10ML Rocketshot Sour bij. Hang de zure mat over de rand van het shotglas, spuit een toef slagroom op de shot en versier met de gekleurde versiering.

Image

HOW TO make: Boswandeling winterwandeling

Schenk in een tumbler 150ML Boswandeling. Spuit vervolgens een grote toef slagroom op de Boswandeling. Garneer met wat mini marshmallows en een mini macaron.

Image

HOW TO make: Flügel Flühwein

Plaats alle ingrediënten in een pannetje en verhit de inhoud tot net onder het kookpunt. Haal het pannetje van het vuur en zeef vervolgens de inhoud over in een glas. Garneer de Flühwein met een schijfje sinaasappel of citroen en een kaneelstokje.   

Image

HOW TO make: Flügel hot pink chocolate

Verwarm de witte chocolademelk en schenk dit in een glas. Voeg hier vervolgens de inhoud van 1 flesje Flügel aan toe. Top het glas af met een flinke toef slagroom en sprenkel hier wat witte chocolade overheen. 

Image

HOW TO make: Flügel marshmallow shot

Hol de marshmallow uit met een mesje of een lepel. Vul vervolgens het gemaakte gat met een laagje Flügel. Duw daarna het flesje Flügel ondersteboven in de marshmallow.

Image

HOW TO make: Flügel popcorn shot

Schenk een shotglas voor de helft vol met Monin Pop Corn. Vervolgens vul je de shot af met Flügel, d.m.v. een barspoon. Als garnering voor deze shot kun je wat zoete popcorn gebruiken.

Image

HOW TO make: Flügel pornstar martini

Shake alle ingrediënten (m.u.v. de passievrucht) zonder ijs goed elkaar. Let op dat het eiwit van tevoren is gescheiden van het eigeel. De eerste keer schaken is vooral bedoeld om het eiwit los te kloppen. Vul de shaker vervolgens met wat ijsblokjes en shake nogmaals goed door elkaar. Pak een martiniglas en zeef de inhoud van de shaker in het glas. Top af met een halve passievrucht.  

Image

HOW TO make: Flügel pumpkin pie shot

Vul een shotglas met 1/3 deel Monin Pumpkin Spice. Schenk vervolgens, d.m.v. een barspoon, 1/3 Boswandeling op het laagje Monin. Vul het shotglas af met 1/3 Flügel. Ook deze kan d.m.v. een barspoon worden toegevoegd. Top de shot af met een toef slagroom en wat kaneelpoeder.

Image

HOW TO make: Flügel suikerspin shot

Draai het dopje van het flesje Flügel af en duw de suikerspin in de hals. Simpel en lekkerder gaat het niet worden.

Image

HOW TO make: Flügel unicorn shot

Schenk een shotglas voor 50% vol met Flügel en schenk hier vervolgens nog 10ML Rocketshot bij. Hang de zure mat over de rand van het shotglas, spuit een toef slagroom op de shot en versier met de gekleurde versiering.

Image

HOW TO make: koekie 52

Vul het shotglas voor 1/3 met Koekie en vervolgens 1/3 Baileys. Maak de laagjes d.m.v.  van een barspoon. De bovenste laag van het shotglas vul je op met 1/3 Cointreau. Schenk dit heel voorzichtig in d.m.v. de barspoon. Om de shot af te maken steek je het laagje Cointreau aan!

Image

HOW TO make: koekie chocolate chip shot

Vul het shotglas voor de helft met Monin Chocolat. Giet daarna voorzichtig de Koekie erbij d.m.v. een barspoon. Garneer de shot met een chocolate chips koekje.

Image

HOW TO make: koekie espresso martini

Doe de Koekie, Vodka, suikersiroop en de espresso met het ijs in een shaker. Giet vervolgens de inhoud van de shaker in een martini glas d.m.v. een fijne zeef. Garneer met 3 koffiebonen.

Image

HOW TO make: koekie herfstkoffie

Vul het glas met een goede scheut Koekie. Giet hier vervolgens het bakje koffie en de opgeschuimde melk bij. Spuit vervolgens slagroom er overheen en garneer met een kaneelstokje en steranijs.

Image

HOW TO make: koekie warme chocolademelk

Een Engelse getinte shot, met Nederlandse producten, het kan! Vul het shotglas voor 1/3 met Boswandeling. Giet hier vervolgens 1/3 deel Dutch Drop bij d.m.v. een “barspoon” of een theelepel. Doe vervolgens hetzelfde met de Flügel. De shot met 3 verschillende laagjes is klaar om gedronken te worden. Cheers!

Image

HOW TO make: koekie mini beers

Vul het mini pulletje met 20ML Koekie. Giet daarna voorzichtig d.m.v. een barspoon de Bols Yoghurt erbij. Cheers!

Image

HOW TO make: koekie pumpkin pie shot

Vul het shotglas voor 1/3 met Monin Pumpkin Spice en vervolgens 1/3 Koekie. Maak de laagjes d.m.v.  van een barspoon. De bovenste laag van het shotglas vul je op met 1/3 Boswandeling. Schenk dit heel voorzichtig in d.m.v. de barspoon.

Image

HOW TO make: koekie sour

Vul de shaker met ijsblokjes en voeg hier 60ML Koekie en 10ML suikersiroop aan toe. Scheid vervolgens het eiwit van het eigeel van 1 ei. Voeg vervolgens het citroensap van een halve citroen toe aan de shaker. Shake vervolgens goed door. Schenk tenslotte het glas tot de rand vol. Cheers!

Image

HOW TO make: Rocketshot bramble

Vul het glas met het sap van een halve citroen. Voeg hier vervolgens de suikersiroop en de gin aan toe. Vul daarna het glas tot de rand met crushed ice en roer hierna goed om. Top vervolgens af met Rocketshot en garneer met een braam en citroen.

Image

HOW TO make: rocketshot rockstar martini

Shake alle ingrediënten (m.u.v. de passievrucht) zonder ijs goed elkaar. Let op dat het eiwit van tevoren is gescheiden van het eigeel. De eerste keer schaken is vooral bedoeld om het eiwit los te kloppen. Vul de shaker vervolgens met wat ijsblokjes en shake nogmaals goed door elkaar. Pak een martiniglas en zeef de inhoud van de shaker in het glas. Top af met een halve passievrucht.  

 

Image

HOW TO make: Rocketshot shining star

Doe de cranberrysap, de Rocketshot Sour en de suikersiroop in een shaker. Shake goed door en giet vervolgens in een Martini glas d.m.v. een zeef . Top vervolgens af met prosecco en rozemarijn. 

Image

HOW TO make: rocketshot kers shot

Vul het shotglas voor de helft met Monin Appel. Giet vervolgens de Rocketshot Sour erbij d.m.v. een barspoon. Gebruik als garnering een kers snoepje. Cheers!

Image

HOW TO make: liquorccini hot chocolate

Verwarm de chocolademelk. Giet vervolgens de Liquorccini in het glas. Schenk daarna de verwarmde chocolademelk erbij en spuit hier de slagroom overheen. Proost!

Image

HOW TO make: liquorccini winterkoffie

Vul het glas met een goede scheut Liquorccini. Giet hier vervolgens de koffie bij. Spuit vervolgens slagroom er overheen en garneer met een kaneelstokje en een mini stroopwafel.

Image

HOW TO make: liquorccini sour

Vul de shaker met ijsblokjes en voeg hier 60ML Liquorccini en 10ML suikersiroop aan toe. Scheid vervolgens het eiwit van het eigeel van 1 ei. Voeg vervolgens het citroensap van een halve citroen toe aan de shaker. Shake vervolgens goed door. Schenk tenslotte het glas tot de rand vol en garneer met een (Maraschino) kers . Cheers!

Image

HOW TO make: dutch drop drop fudge

Vul een shotglas voor de helft met Koekie. Giet vervolgens de Dutch Drop erbij d.m.v. een barspoon. Cheers!

Image

HOW TO make: dutch drop dropkikker

Vul een shotglas voor de helft met Monin Appel. Giet vervolgens de Dutch Drop erbij d.m.v. een barspoon. Garneer met een kikker snoepje. Cheers!

 

Image

HOW TO make: fireman frisse appel

Vul een shotglas voor de helft met Monin Appel. Giet vervolgens de Fireman erbij d.m.v. een barspoon. Cheers!

Image

HOW TO make: Fireman x sambuca

Vul een shotglas voor de helft met Sambuca. Giet vervolgens de Fireman erbij d.m.v. een barspoon. Cheers!

Image