Shake & MIX IT

Klik op het receptenboekje om deze te openen.

Delen

Image

HOW TO make: apekop shot 

Een Apekop als shot!? Jazeker! Vul allereerst de helft van het shotglas met Boswandeling. Giet vervolgens (d.m.v. een “barspoon” of een theelepel) de andere helft van het shotglas vol met Dutch Drop. Top de shot af met het inmiddels beroemde Apekop snoepje.

Image

HOW TO make: ROZE KOEKIE

Een klassieker in een nieuwe jasje! Vul het shotglas voor de helft met Koekie. Giet vervolgens de Rocketshot Pink, d.m.v. een “barspoon” of een theelepel, geleidelijk op het laagje Koekie. Ervaar met deze shot de smaak van de welbekende roze koek, maar dan als shotje.

Image

HOW TO make: Crackling cheesecake

Van combineren kan je leren! Boswandeling, Rocketshot Sour en knettersnoep is wel een hele goede combinatie! Vul het shotglas voor de helft met Rocketshot Sour. Giet vervolgens de Boswandeling d.m.v. een “barspoon” of een theelepel in het shotglas, zodat er 2 mooie laagjes ontstaan. Gooi hier vervolgens een klein beetje knettersnoep overheen en deze fantastische shot is klaar. Cheers!

Image

HOW TO make: drop fruit duo

Dat de dropfruit duo snoepjes lekker zijn, weten we allemaal. Maar deze shot is misschien wel nog lekkerder! Vul het shotglas voor de helft met Dutch Drop. Giet vervolgens de Flügel erbij d.m.v. een “barspoon” of een theelepel. Garneer de shot met het welbekende dropfruit duo snoepje. Proost!

Image

HOW TO make: dubbeldekker

Vul als eerst het shotglas voor de helft met Rocketshot Pink. Giet daarna de Dutch Drop via een barspoon in het shotglas. Maak het geheel af met een Dubbeldekker snoepje!

Image

HOW TO make: limoncello shot

Deze twee producten zijn los van elkaar al lekker, maar wanneer deze smaken bij elkaar komen ontstaat er een ware smaaksensatie van rode vruchten en citroenen. Vul de helft van het shotglas met Limoncello. Giet vervolgens, d.m.v. een “barspoon” of een theelepel, Flügel erbij om twee mooie laagjes te creëren. Santé!

Image

HOW TO make: sweet & Sour

Heel simpel. Twee producten uit dezelfde lijn, die bij elkaar heel lekker zijn! Vul de helft van het shotglas met Rocketshot Sour. Pak vervolgens een “barspoon” of een theelepel. Zet deze op de rand van het laagje Rocketshot Sour. Giet vervolgens voorzichtig de Rocketshot erbij via de lepel.

Image

HOW TO make: tropical twist

Een knap eigenwijs eendje! Vul het shotglas voor de helft met Boswandeling. Giet vervolgens, d.m.v. een “barspoon” of een theelepel, de Flügel erbij om twee mooie laagjes te creëren. Cheers!

Image

HOW TO make: unicorn shot

“Be a unicorn in a field of horses” Vul het shotglas voor de helft met Rocketshot. Vul vervolgens de andere helft van het shotglas met Flügel. Hang vervolgens een kleine gekleurde zure mat over de rand en spuit een toefje slagroom erbovenop. Sprenkel hier nog wat gekleurde hagelslag overheen en deze ware kleurensensatie is klaar om gedronken te worden. Cheers!

Image

HOW TO make: vlaflip

De oer-Hollandse Vlaflip, maar toch anders… Vul het shotglas voor 2/5 met Bols Yoghurt. Giet vervolgens 2/5 deel Boswandeling erbij en maak hierbij gebruik van een “barspoon” of een theelepel om mooie laagjes te creëren. Doe vervolgens hetzelfde met de Coebergh, maar dan met 1/5 deel. Proost!

Image

HOW TO make: Duikboot

Save the duck! Tap een biertje of giet een flesje bier in een bierglas. Draai vervolgens het dopje van het Flügel flesje en laat het flesje Flügel vallen in het bierglas. Gelukkig kunnen eenden zwemmen! Cheers!

Image

HOW TO make: Fruittella

Een beetje snoepen tijdens deze dagen kan geen kwaad toch?! Wat denk je van deze Flügel Fruittella shots? Je maakt deze heerlijke shots als volgt: Pak een groot glas en schenk hier 1 flesje Flügel, 20 ML vanille vodka en 20 ML limoensap in. Mix dit goed door elkaar met een “barspoon” of een lepel en je shot is klaar. Schenk dit uit over 3 shotglazen en top af met een Fruittella snoepje.

Image

HOW TO make: Biggetje

Ken jij deze heerlijke snoepjes nog?! Nostalgie in een shotglas! Giet het shotglas voor 1/4 vol met Rocketshot Sour. Laat hier vervolgens heel voorzichtig de Bols Yoghurt in vloeien (1/2 deel) d.m.v. een “barspoon of een theelepel. Doe vervolgens het zelfde met de Rocketshot, maar dan met 1/4 deel. Top de shot af met het biggetje snoepje.

Image

HOW TO make: crème brûlée

Oui oui, c’est la vie! Een klassiek dessert in een shotglas. Vul het shotglas voor de helft met Koekie Giet vervolgens, heel voorzichtig, door middel van een theelepel de vanille vla erin tot de rand van het shotglas. Top de shot af met een heel klein beetje rietsuiker. Et voilà!

Image

HOW TO make: bueno shot

Chocolade liefhebbers opgelet! Vul het shotglas voor de helft met Koekie. Giet vervolgens geleidelijk de andere helft van het shotglas vol met Baileys d.m.v. een “barspoon” of een theelepel. Top de shot af met een stukje Bueno. Cheers!

Image

HOW TO make: flügito

Zie je jezelf al zitten? Zonnetje, strand, cocktail? Check! Pak een groot glas en vul deze met 15 ml limoensap, 3 partjes limoen, een handje muntbladeren en 2 theelepels rietsuiker. Vul het glas vervolgens tot over de helft met cushed ice. Mix het geheel goed door elkaar met een “barspoon” of een lange lepel. Schenk vervolgens de 50 ml rum, 60 ml bruiswater en 1 Flügel in het glas. Roer het geheel nog eenmaal door elkaar en top af met een aardbei en een takje munt. De cocktail is klaar om gedronken te worden. Let’s go to the beach!

Image

HOW TO make: Flügel Gin & tonic

Let the party be-GIN! Vul allereerst het glas met ijsblokjes. Doe hier vervolgens het rode fruit bij. Giet vervolgens de gin en de Flügel erbij. Doe als laatste de tonic erbij en top de cocktail af met een takje munt. Proost!

Image

HOW TO make: Flügel cosmopolitan

Cocktail time! Vul een groot glas met ijs (of gebruik een cocktailshaker) met alle ingrediënten (behalve het schijfje limoen). Mix dit goed door elkaar en giet dit vervolgens in een martini glas. Zorg ervoor dat de ijsblokjes niet meegaan in het andere glas. Top de cocktail af met een schijfje limoen en hij is klaar voor gebruik. Santé!

Image

HOW TO make: Flügel scroppino

We nemen je even mee op reis naar Italië. Scroppino (ook wel Sgroppino) wordt normaliter gebruikt als tussengerecht, maar is ook steeds vaker te zien als welkomstdrankje, als dessert of als cocktail. Wij hebben onze eigen draai eraan gegeven. Je maakt hem als volgt: Doe het citroensorbetijs in een kom. Roer dit snel en krachtig door elkaar met een garde totdat het geheel smeuïg wordt. Giet hier vervolgens de prosecco, de vodka en de Flügel bij. Roer dit nog even goed door. Giet vervolgens het geheel in een champagneflûte. Top de Flügel Scroppino af met een framboos en klaar! Salute!

Image

HOW TO make: engels dropje

Een Engelse getinte shot, met Nederlandse producten, het kan! Vul het shotglas voor 1/3 met Boswandeling. Giet hier vervolgens 1/3 deel Dutch Drop bij d.m.v. een “barspoon” of een theelepel. Doe vervolgens hetzelfde met de Flügel. De shot met 3 verschillende laagjes is klaar om gedronken te worden. Cheers!

Image

HOW TO make: flügel strawberry milkshake

“My milkshake brings all the boys to the yard” Met deze zeker! Doe alle ingrediënten in een blender en mix dit goed door elkaar. Giet vervolgens het geheel in een glas en top deze af met slagroom en aardbeien. Cheers!

Image

HOW TO make: Flügel freak shake

Smeer de rand van het glas in met Nutella. Rol deze vervolgens door de gekleurde versiering zodat dit blijft plakken. Doe vervolgens 8 bolletjes roomijs en 8 Flügel in een blender. Mix dit goed door elkaar en giet dit in het glas. Het “aankleden” kan nu beginnen! Leg een donut op de rand van het glas. Prik d.m.v. satéprikkers de spekjes en de zure matten in de donut. Plaats vervolgens het cornetto ijsje in het midden van de donut. Spuit wat slagroom over het geheel heen, versier met de eetbare versiering en de Flügel Freakshake is klaar om genuttigd te worden. Cheers!

Image

HOW TO make: roze koekie milkshake

Als je van roze koeken houdt, dan is deze shake zeker het proberen waard! Doe alle bovenstaande ingrediënten in de blender en mix dit goed door elkaar. Giet vervolgens het geheel in een glas en top deze af met slagroom en kleine stukjes roze koek. Proost!

Image

HOW TO make: boswandeling milkshake

Deze milkshake is makkelijk om te maken en super lekker! Doe alle bovenstaande ingrediënten in een blender en mix dit goed door elkaar. Giet dit vervolgens in een glas en top de shake af met slagroom. Cheers!

Image

HOW TO make: Boswandeling freakshake

Smeer de rand van het glas in met Nutella. Rol deze vervolgens door de eetbare versiering heen zodat dit blijft plakken. Doe 8 bolletjes vanille ijs en 100ML Boswandeling in een blender. Mix dit goed door elkaar en giet dit in het glas. Het versieren kan beginnen! Leg een donut op de rand van het glas. Prik d.m.v. satéprikkers de spekjes in de donut. Spuit hier vervolgens wat slagroom tussen en top de freakshake af met stukjes bueno en eetbare versiering.

Image

HOW TO make: boswandeling slush

Om even af te koelen als het warm is. Giet de Boswandeling in de ijsblokjeshouder. Laat dit voor 8 uur in de vriezer staan. Haal de ijsblokjeshouder met de Boswandeling uit de vriezer en gooi de blokjes in de blender. Mix dit goed door elkaar en er ontstaat een Boswandeling Slush!

Image

HOW TO make: Flügel spritz

Even lekker de (werk)dag afsluiten met deze heerlijke spritz variant! Vul het glas met ijs, rood fruit en een partje grapefruit. Vul vervolgens de helft van het glas met Prosecco. Giet hier vervolgens 2 Flügel bij. Top het glas af met bruiswater. Salute!

Image

HOW TO make: duck on the beach

”Duck on the beach, come on move your body” Vul het glas met crushed ice. Voeg hier een scheutje sinaasappelsap aan toe. Voeg er vervolgens 2 Flügel aan toe. Voeg tenslotte een scheutje Peach Tree en een scheutje Vodka eraan toe. Top de cocktail af met een stukje sinaasappel. Let the duck out!

Image

HOW TO make: flügel sangria

Vamos a la playa! Doe all ingrediënten in een grote kan en mix het goed door elkaar. Ideaal voor een grote groep vrienden! Salud!

Image

HOW TO make: flügel party-melon

One in a melon! Snijd de bovenkant van de watermeloen af. Hol de watermeloen vervolgens uit met een lepel en gooi de inhoud in een blender. Voeg hier vervolgens 15 Flügel aan toe en mix dit goed door elkaar. Snijd een stukje uit de watermeloen zodat het kraantje erin gedraaid kan worden. De party-melon is klaar gebruik. Let’s party!

Image